Coolmax


Productbeschrijving

Coolmax platen en stroken zijn zogenaamde sandwichelementen, opgebouwd uit meerdere niet-brandbare dunne asbestvrije platen op basis van sodiumsilicaat. De platen zijn gelamineerd met een bij brand licht opschuimende pasta. De samenhang met Kristalwater geeft Coolmax uitstekende koelende eigenschappen. Door het aanbrengen van Coolmax stroken in aluminium- en staalprofielen zijn de hoogstebrandwerendheidseisen haalbaar.

Testcertificaat en Materiaalnormering

P-BRA09-5135606 | A1 = DIN 4102-1 en E = DIN EN 13501

Producteigenschappen

Soortelijk gewicht  1.400 kg/m³
Vochtigheidsgehalte  25 – 30 %
Vochtigheidsgedrag  niet constant
Thermische geleidingsvermogen  bij 20ºC [W/mK]: 0.266
Tolerantie dikte  +/- 0.3 mm
Tolerantie breedte  2 mm
Tolerantie lengte  -2 mm / +3 mm
Oppervlaktestructuur  hard
Kleur  beige / wit

Verwerking

Door de aanwezigheid van kristalwater in Coolmax moeten corrosiegevoelige bouwmaterialen tegen vocht beschermd worden. Latere snijkanten van stroken Coolmax moeten worden dicht gelakt.  Wij adviseren hiervoor S 5720 Klar (vernis) te gebruiken. Coolmax wordt in buitensystemen niet aanbevolen omdat water en damp instabiliteit van het product kan veroorzaken.

Leverbare afmetingen

  • Dikte: 6-10-14-15-18-20-25-30 mm
  • Lengtemaat: 2.250 mm
  • Breedtemaat: 1.220 mm

Andere afmetingen zijn op aanvraag leverbaar.Opmerking
De informatie in dit document is gebaseerd op onze kennis en ervaring tot nu toe. Deze informatie ontslaat de gebruiker niet van de verplichting om onafhankelijke tests en proeven te doen i.v.m. de verschillende invloeden bij de uitwerking en toepassing van ons product. Het is niet mogelijk om bepaalde eigenschappen of geschiktheid van de product te garanderen in een geval van de concrete toepassing op basis van onze informatie. Alle beschrijvingen, tekeningen, foto’s, gegevens, voorwaarden, gewichten etc. opgenomen kunnen wijzigen zonder voorafgaande aankondiging.

 
Coolmax