Flextrem

Opschuimend band op grafiet basis


Productbeschrijving

Flextrem 100 is een bij brand sterk opschuimend band op grafiet basis. Het product is watervast, bevat geen vezels en halogeen, expandeert bij brand drie-dimensioneel en blijft uitzetten bij hoge temperaturen (> 900°C). Door de zeer sterke expansie van Flextrem is er in bepaalde constructies een relatief geringe hoeveelheid materiaal nodig.

Testcertificaat

Warrington Fire: BS 476 Part 22:1987

Producteigenschappen

Bouwstofklassering  DIN 4102 B2 (naar DIN 4102, deel 1)
Start expansie bij  ongeveer 200°C
Expansievolume  > 50 voud
Soortelijk gewicht  ongeveer 1,3 kg/dm³
Expansiedruk  > 0.8N/mm²
Kleur  zwart

Toepassingen

Flextrem 100 is speciaal geschikt voor de volgende toepassingen:

  • Voegvulling voor brandwerende deuren en profielen, roldeuren, ramen en aangrenzende wanden
  • Vulling van dilatatie voegen en het vullen van ruimten rondom pijpen, buizen en kabels

Leverbare afmetingen

Flextrem 100 is leverbaar op rol en strook in dikte variërend van 0.8 tot 2.5 mm en in breedte variërend van 9 tot ongeveer 340 mm. Flextrem is ook leverbaar met een kleeflaag en een PVC- of aluminiumlaag.


Dornex BV
Opmerking: De informatie in dit document is gebaseerd op onze kennis en ervaring tot nu toe. Deze informatie ontslaat de gebruiker niet van de verplichting om onafhankelijke tests en proeven te doen i.v.m. de verschillende invloeden bij de uitwerking en toepassing van ons product. Het is niet mogelijk om bepaalde eigenschappen of geschiktheid van de product te garanderen in een geval van de concrete toepassing op basis van onze informatie. Alle beschrijvingen, tekeningen, foto’s, gegevens, voorwaarden, gewichten etc. opgenomen kunnen wijzigen zonder voorafgaande aankondiging.