Print Friendly, PDF & Email

BRANDWEREND BAND – OPSCHUIMEND

Opschuimend brandwerend band wordt ingezet voor het afdichten van brandwerende deuren, ramen, muren, vloeren en plafonds. Dornex levert een breed scala aan brandwerende band met elk hun eigen brandwerende kenmerken, zoals:

  • Drukopbouwend / Drukloos
  • Waterbestendig
  • Expansie start bij lage of hogere temperaturen

Brandwerend band kan geleverd worden op rollen of in stroken. De diktematen variëren van 0.8 mm tot 2.5 mm en breedtes van 9 tot 340 mm. Daarnaast kan gekozen worden tussen een afwerking met een zelfklevende laag met PVC of met een aluminium backing.

Hoe lang de verschillende banden brand-en rookwerendheid zijn, is afhankelijk van de toepassing en de constructie. Check dit in de verschillende datasheets en neem in geval onduidelijkheid contact met ons op.

Flexpan

Flexpan 200; een bij brand opschuimend band op grafiet basis, zonder vezels en halogeen. Bij brand expandeert het brandwerende band drie-dimensioneel en blijft zelfs bij hoge temperaturen uitzetten (>900°C).

Flexpress

Flexpress 100; een bij brand sterk opschuimend band op grafiet basis, zonder vezels en halogeen. Met als unieke eigenschap dat het materiaal bij lage temperatuur al begint met opschuimen (vanaf 130°C). Flexpress expandeert bij brand drie-dimensioneel en blijft uitzetten bij hoge temperaturen (>900°C). De opgeschuimde massa blijft bij brand zeer compact/stevig.

Flextrem

Flextrem 100; een bij brand sterk watervast opschuimend band op grafiet basis, zonder vezels en halogeen. Het product expandeert bij brand drie-dimensioneel en blijft uitzetten bij hoge temperaturen (>900°C). Door de zeer sterke expansie van Flextrem is er in bepaalde constructies een relatief geringe hoeveelheid materiaal nodig.

FXL

FXL; een bij brand opschuimende isolator, die bij expansie geen druk opbouwt. Het vezelvrije materiaal heeft goede mechanische eigenschappen. Bij brand vormt FXL, ook bij 900°C,  een stabiele, microporeuze en hittebeschermende laag.

Beglazingsband wit

Brandwerende mantelbuis

Brandwerende flexibel mantelbuis; een uitstekende oplossing voor het ommantelen van bedragingen. Bij brand heeft de buis een opschuimfactor van 30. De buitenmaat is Ø12mm en de binnenmaat is Ø10mm. Verpakking; op rol van 20/25 mtr.

Meer informatie over dit product is op aanvraag beschikbaar.

brandwerende mantelbuis