Print Friendly, PDF & Email

Isolatie en koeling als bandpreventie

Isolatie en koeling zijn belangrijke onderdelen in de brandpreventie van gebouwen en woningen. In veel gevallen zijn brandbare bouwmaterialen met een hoge en/of giftige rookontwikkeling de oorzaak van branden. De keuze van isolatiematerialen speelt dan een belangrijke rol bij de brandveiligheid van gebouwen. Dornex levert producten die een belangrijke bijdrage leveren in de brandpreventie van gebouwen en woningen. Door o.a. bij brand profielen/constructies te koelen om het uitzetten en kromtrekken van profielen te verminderen.

FIBOARD® COOL

Fiboard Cool wordt gebruikt daar waar koeling nodig is om het uitzetten en kromtrekken van profielen bij brand te verminderen. Door het aanbrengen van stroken Fiboard Cool of het volgieten van een profiel met Fiboard Cool behoudt een constructie beter zijn oorspronkelijke vorm bij brand.

koelend materiaal Fiboard Cool

FXL

FXL is een bij brand opschuimende isolator, die bij expansie geen druk opbouwt. In geval van brand vormt het materiaal, ook bij hoge temperaturen (>900°C) een stabiele, microporeuze en hittebeschermende laag. FXL bevat geen vezels en heeft goede mechanische eigenschappen.

Beglazingsband wit