Print Friendly, PDF & Email

Koelend materiaal –
FIBOARD® COOL


Productbeschrijving

Fiboard® Cool is een onbrandbaar materiaal op basis van minerale bestanddelen met een hoog aandeel kristalwater. Om het uitzetten en kromtrekken van staal bij brand te verminderen is koeling nodig. Door het aanbrengen van stroken of het volgieten van een profiel met Fiboard® Cool behoudt een constructie beter zijn oorspronkelijke vorm bij brand. Het materiaal is meerdere keren succesvol getest.

Producteigenschappen

Soortelijk gewicht  1,8 kg/dm³
Verwerking  1 deel water op 1,5 tot 2 deel Fiboard Cool
  • Hoge brandvastheid
  • Hoge buigvastheid
  • Waterbestendig
  • Asbestvrij
  • Kleur; grijs

Toepassingen

Na menging met water kan Fiboard® Cool in een staal- of aluminiumprofiel worden gegoten. Na uitharding kan het profiel, afhankelijk van de constructie, tot >120 minuten brandwerendheid behalen. 

Verwerking en opslag

Fiboard® Cool kan gegoten of met een eenvoudige pomp in het profiel verwerkt worden. Het product moet op een droge plaats worden bewaard.

Leverbare eenheden

Fiboard® Cool wordt geleverd in zakken van 10 liter (18 kg). 

Let op!

  • Wanneer Fiboard® Cool Insert wordt gebruikt voor koeling in een stalen of aluminium profiel, dienen de profielen tegen corrosie te worden beschermd.
  • Fiboard® Cool is ontwikkeld voor gesloten constructies en kan niet worden gebruikt voor buitentoepassingen.
  • Fiboard® Cool is niet toepasbaar in situaties of locaties met vocht of nattigheid.


Opmerking
De informatie in dit document is gebaseerd op onze kennis en ervaring tot nu toe. Deze informatie ontslaat de gebruiker niet van de verplichting om onafhankelijke tests en proeven te doen i.v.m. de verschillende invloeden bij de uitwerking en toepassing van ons product. Het is niet mogelijk om bepaalde eigenschappen of geschiktheid van de product te garanderen in een geval van de concrete toepassing op basis van onze informatie. Alle beschrijvingen, tekeningen, foto’s, gegevens, voorwaarden, gewichten etc. opgenomen kunnen wijzigen zonder voorafgaande aankondiging.