Print Friendly, PDF & Email

Brandwerende kitten

De brandwerende kitten van Dornex voldoen aan de steeds strengere eisen die worden gesteld aan de brandveiligheid van gebouwen met als doel het beperken van brand. De overheid schrijft vaak voor dat gebouwen gecompartimenteerd moeten worden. Daarbij wordt een gebouw opgedeeld in brandcompartimenten en rookcompartimenten die ieder een bepaalde tijd (30 of 60 minuten) een brand binnen het compartiment moeten houden.

Kitvoegen spelen hierbij een belangrijke rol, omdat ze de verspreiding van een brand in een gebouw kunnen helpen voorkomen of vertragen. In dergelijke scheidingen worden aan de kitvoegen zware eisen gesteld op het gebied van brandwerendheid. Onze brandwerende kitten (siliconenkit en firestop putty) kunnen veilig worden ingezet voor het brandwerend afdichten van gebouwen.

Firestop Putty

Firestop Putty is een bij brand opschuimende kit op een waterige dispersie basis, welke expandeert vanaf 140°C en vormt een vaste hitte-isolerende koolstoflaag. Daardoor wordt de verbreiding van vuur en rook verhinderd. Firestop Putty bevat geen halogeen, wat bij brand corrosieve of giftige gassen kan veroorzaken.

Meer informatie over Firestop Putty kunt u lezen in de datasheet.

Brandwerende Opschuimende kit

Brandwerende Siliconenkit

Deze brandwerende siliconenkit is een moeilijk ontvlambare, één-componentachtige, neutraal vernettende kit voor binnen en buiten. Het materiaal is oplossingsmiddel en halogeen vrij. Dus geen ontwikkeling van giftige en corrosieve gassen in geval van brand. De brandwerende siliconenkit is weerbestendig en elastisch.

Meer informatie over de brandwerende siliconenkit kunt u lezen in de datasheet.

Brandwerende Opschuimende kit