Print Friendly, PDF & Email

BRANDWERENDE PLATEN EN STROKEN

Dornex levert diverse soorten brandwerende platen en stroken die inzetbaar zijn als in deur- en wandkernen en ter bescherming van plafonds, vloeren en wanden. Daarnaast is leverbaar het product Coolux met de unieke eigenschap dat het in elk gewenste vorm gegoten kan worden. Dit product bezit uitstekende koelende eigenschappen.

Fiboard M

Fiboard® M is een brandwerende plaat op basis van magnesiumoxide met goede mechanische en isolerende eigenschappen. De plaat is onbrandbaar en waterbestendig en daarmee geschikt voor binnen- en buitentoepassingen. Fiboard® M laat zich gemakkelijk snijden, zagen, schuren, boren, schroeven etc.

brandwerende platen

Coolmax

Coolmax platen en stroken zijn opgebouwd uit meerdere dunne platen op basis van sodiumsilicaat met daartussen een bij brand opschuimende pasta. Door deze gelaagde opbouw heeft Coolmax uitstekende koelende eigenschappen. Met Coolmax stroken in aluminiumprofielen zijn de hoogste brandwerendheidseisen haalbaar.

Coolmax platen en stroken

Palusol

Palusol is bij verhitting opschuimend bouwmateriaal op natriumsilicaat basis. Palusol heeft uitstekende technische eigenschappen, zoals de vroege reactie vanaf een lage temperatuur (vanaf 100º C).

Palusol