Print Friendly, PDF & Email

Brandwerend band wit – FXL


Productbeschrijving

Brandwerend band FXL heeft de eigenschap dat het bij brand als een opschuimende isolator werkt en bij expansie geen druk opbouwt. Het vezelvrije materiaal heeft goede mechanische eigenschappen. Bij brand vormt FXL, ook bij temperaturen (900°C) een stabiele, microporeuze en hittebeschermende laag.

Testcertificaat

ABZ  DIN 4102. 
Warrington Fire: BS 476: Part 22:1987

Producteigenschappen

Start expansie bij  ca. 200°C
Soortelijk gewicht  1,3 g/cm³
Expansievolume  ca. factor 25
Drukopbouw  drukloos
Kleur  wit

Toepassingen

FXL is voor algemene toepassingen ontwikkeld. Het materiaal is bijzonder geschikt voor toepassingen waarbij drukopbouw niet gewenst is.

  • Voegen tussen houten delen van deuren, profielen, roldeuren en ramen
  • Voegen tussen wanden en het vullen van holle ruimten
  • Bekleding van sloten in houten deuren of meer algemeen, isolatie van staal-/houtconstructies

Leverbare eenheden

Brandwerend band wit FXL is leverbaar op rol en strook in dikte variërend van 0.8 – 2.5 mm en in breedte variërend van 8 mm tot ca. 340 mm. FXL kan ook met een kleeflaag, een PVC-laag in de gewenste kleur of een aluminium bekleding worden geleverd.Opmerking
De informatie in dit document is gebaseerd op onze kennis en ervaring tot nu toe. Deze informatie ontslaat de gebruiker niet van de verplichting om onafhankelijke tests en proeven te doen i.v.m. de verschillende invloeden bij de uitwerking en toepassing van ons product. Het is niet mogelijk om bepaalde eigenschappen of geschiktheid van de product te garanderen in een geval van de concrete toepassing op basis van onze informatie. Alle beschrijvingen, tekeningen, foto’s, gegevens, voorwaarden, gewichten etc. opgenomen kunnen wijzigen zonder voorafgaande aankondiging.

 
Beglazingsband wit